Hiroshima Hut: metallic mesh and acrylic walls

A completely transparent house situated in a rural Japanese area: this is the Hiroshima Hut by Suppose Design Officearkitalker - Hiroshima hut - Suppose Design Office - japanAs you can see the house is made by see-through walls to promote the maximum interaction between the residents and nature. Both the interior and exterior walls are transparent: the architects chose curves of metal mesh to divide the interior space and transparent acrylic instead of glass because of its superior thermal properties.

arkitalker - Hiroshima hut - Suppose Design Office - japanTo give some privacy the house was built on a grave hill so that some of the rooms are situated underground as the bathroom or the kitchen which is just partially submerged.arkitalker - Hiroshima hut - Suppose Design Office - japan

arkitalker - Hiroshima hut - Suppose Design Office - japan arkitalker - Hiroshima hut - Suppose Design Office - japan arkitalker - Hiroshima hut - Suppose Design Office - japanPhoto credits: Toshiyuki Yano

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: